Winteronderhoud landbouw- en grondverzetmachines

Een groot deel van het jaar krijgen landbouw- en grondverzetmachines het zwaar te verduren. Ze worden intensief gebruikt en hebben door zware belasting, bodemgesteldheid en weersinvloeden veel te lijden. De winterperiode wordt daarom door veel landbouwers, grondverzetbedrijven en ook de technische dienst van industriële bedrijven benut om extra (groot) onderhoud aan het machinepark te plegen. Vulkanisatie Zeeland (VKZ) biedt daarbij de helpende hand.

Brede toepassing van gevulkaniseerd rubber
Vulkanisatie Zeeland is gespecialiseerd in het herstellen van schades aan alle soorten banden, tracks, rollen, wielen, trommels en profielen. Wij voorzien die van nieuw rubber en leveren ook compleet nieuwe banden, gebruikte banden, gereviseerde onderdelen (ruilsysteem). Het gaat in alle gevallen om essentiële onderdelen van bijvoorbeeld tractoren, rooimachines, truck- en transportbanden, grondverzetmachines, heftrucks en industriële toepassingen. Vrijwel alles wat van rubber gemaakt of met rubber bekleed is kunnen wij vanuit onze expertise als vulkanisatiespecialist duurzaam herstellen. Mocht revisie of herstel echt niet mogelijk of niet rendabel zijn, dan helpen wij u aan nieuwe banden of machineonderdelen. VKZ zoekt daarbij altijd naar de beste en meest betaalbare oplossing.

Rubber bekleding van vitale machineonderdelen
Goed technisch onderhoud tijdens de rustige wintermaanden betaalt zich door het jaar heen dubbel en dwars terug. Op het moment suprême wilt u immers blindelings op uw machines kunnen vertrouwen. Stilstand of stagnatie op de momenten dat er gezaaid, gepland of geoogst moet worden is iets wat elke agrariër of loonwerker wil voorkomen. Daarbij is ook de bescherming van landbouwproducten tijdens het rooien heel belangrijk. Versleten loofrollen (waar de rubber bekleding af is) zorgen voor beschadiging aan bijvoorbeeld suikerbieten, aardappelen en andere bolgewassen. Dat heeft op zijn beurt weer grote consequenties voor de productkwaliteit en financiële opbrengst. En dit is zo nog maar één praktijkvoorbeeld.

Niet alleen vulkanisatie van landbouw- en truckbanden
Naast eerder genoemde toepassingen van gevulkaniseerd rubber sta je er van versteld op hoeveel plaatsen je dergelijke machineonderdelen tegenkomt. Zeker die onderdelen die continue onder een zware belasting en onder allerlei weerinvloeden hun werk moeten doen is slijtvastheid van groot belang. Neem in dat kader bijvoorbeeld de steunwielen van het draaimechanisme van een waterzuiveringsinstallatie. Waterschappen laten die bij VKZ reviseren en zij zorgen ervoor dat er voor periodiek onderhoud altijd door ons gereviseerde loopwielen op voorraad liggen.

 

Duurzaam herstellen van rubber door middel van vulkanisatie
Het werk van VKZ
gaat dus veel verder dan het duurzaam herstellen van truck- en landbouwbanden door middel van vulkanisatie. Komt u tijdens periodiek onderhoud aan uw machines  versleten met rubber bekleedde onderdelen tegen, neem dan zeker contact met ons op. De kans is groot dat VKZ ze kan repareren. Dat is zeker zo goed en betrouwbaar, het is stukken goedkoper en draagt ook nog eens bij aan de voedselveiligheid en het verminderen van de afvalberg.