Vulkanisatie draagt bij aan duurzaamheid

Bij Vulkanisatie Zeeland (VKZ) maken wij ons sterk voor een duurzame economie. Daarbij is het sterk reduceren van de afvalberg een belangrijk aspect. Door versleten loofrollen en loopwielen te voorzien van een gevulkaniseerde slijtvaste rubber compound krijgen dergelijke onderdelen een tweede leven. Een betere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij een vakkundig uitgevoerde reparatie door VKZ.

Zo goed (of beter) als nieuw

Veel agrariërs hebben de aantrekkelijke voordelen van het laten repareren van versleten axiaal rollen van hun rooimachines inmiddels al ontdekt. Zij leveren de kapotte rollen bij VKZ af en krijgen deze weer als nieuw terug. Via een uitgekiende bewerking en toepassing van hoogwaardig rubber zijn de gevulkaniseerde axiaal-rollen vrijwel identiek aan fonkelnieuwe. Door de compound die VKZ gebruikt is de slijtvaste laag zelfs nog beter dan die van nieuwe rollen.

Handig ruilsysteem

Het door middel van vulkaniseren repareren van versleten axiaal-rollen en loopwielen heeft vanwege de diverse voordelen echt een vlucht genomen. Door de groeiende vraag naar gerepareerde loofrollen en loopwielen heeft VKZ een ruilsysteem opgezet. Dat betekent dat wij in onze vestiging in Colijnsplaat de meest gangbare rollen en wielen gerepareerd en wel op voorraad hebben liggen. Het is dus een kwestie van de kapotte onderdelen bij ons inleveren en de door ons gevulkaniseerde exemplaren gelijk mee terugnemen. Door dit ruilsysteem hoeven uw machines niet of nauwelijks stil te staan voor onderhoud en reparatie. Dat u hierdoor flink wat kosten bespaard en ook nog bijdraagt aan het terugdringen van de afvalberg is alleen maar mooi meegenomen toch?

De voordelen van vulkaniseren

  • Minder afval door hergebruik van machineonderdelen
  • Minder Co2 uitstoot door reductie van nieuw fabricaat
  • Lagere onderhoudskosten door reparatie in plaats van vernieuwing
  • Minder stilstand van machines door directe beschikbaarheid van ruilonderdelen