Herstel en bekleding

Herstel en bekleding

Vulkanisatie Zeeland herstelt loof-, pel-, en axiaalrollen. Het herstellen van deze rollen bespaart kosten en u draagt bij aan een beter milieu. Herstel levert namelijk geen afval op, waardoor u bijdraagt aan het terugdringen van de afvalberg. Eén van de doelstellingen in het PlanetProof produceren.

Rollen kunnen volgens de fabrieksspecificaties hersteld worden. Maatwerk is echter ook mogelijk. Zo kunnen wij de variatie in het vergroten/verkleinen van de diameter aanpassen of de rubberhardheid veranderen (25 tot 70 shore). U kunt ook kiezen voor een aangepast draaiprofiel (links of rechtsdraaiende spoed). Herbekleding van de rollen is mogelijk tot 4000 mm.

Met een uniek ruilsysteem kunnen we veel rollen direct uit voorraad leveren. Dat betekent optimale voorraadbeheersing en toch minimale stilstand bij calamiteiten! Dat heeft een positief effect op uw kostprijs en bedrijfszekerheid.

U stuurt uw beschadigde of versleten loof-, pel-, en axiaalrollen eenvoudig via de reguliere post naar ons op.

Food Grade herstel (voedselveilig)

Vulkanisatie Zeeland kan alles voorzien van Food Grade-rubber. De Food Grade-rollen zijn gemaakt van een rubbersamenstelling die voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen op het gebied van voedselveiligheid (Food Grade). Alle Food Grade-geproduceerde rollen worden voorzien van een declaration of compliance die onderschrijft dat de herstelde axiaalrollen aan de eisen voor voedselveilige verwerking van groenten en fruit voldoen.

Axiaalrollen van agrarische machines laten herstellen biedt tal van voordelen. Herstel is goedkoper dan vernieuwing, u dringt de afvalberg terug en u kunt de rollen laten repareren zoals u dat wilt; 100 procent maatwerk! U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wat grotere of juist kleinere diameter, een afwijkende spoed (draaiprofiel) of een wat hardere of zachtere compound.

  • Voedselveilige verwerking van agrarische producten
  • Toepasbaar voor elke versleten axiaalrol
  • 100% custom made
  • Veel goedkoper dan nieuwe rollen
  • Toonbeeld van duurzaam ondernemen
  • Herstel van axiaalrollen, pelrollen en loofrollen
  • Custom made, maar ook volgens de fabrieksspecificaties
  • Variatie in het vergroten/verkleinen van de diameter, rubberhardheid, links- of rechtsdraaiende spoed (draaiprofiel)
  • Herbekleding mogelijk tot 4000 mm
Terug naar ons dienstenoverzicht